Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera.pdf
(
789 KB
)
Pobierz
93238611 UNPDF
Niniejszy
darmowy
ebook zawiera
fragment
pełnej wersji pod tytułem:
"Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera"
Aby przeczytać informacje o pełnej wersji,
kliknij tutaj
Darmowa publikacja
dostarczona przez
PCMEDIO
Niniejsza publikacja może być kopiowana, oraz dowolnie
rozprowadzana tylko i wyłącznie w formie dostarczonej przez
Wydawcę. Zabronione są jakiekolwiek zmiany w zawartości
publikacji bez pisemnej zgody wydawcy. Zabrania się jej
odsprzedaży, zgodnie z
regulaminem Wydawnictwa Złote Myśl
i
.
© Copyright for Polish edition by
ZloteMysli.pl
& Tomasz Rezner
Data: 23.04.2007
Tytuł: Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera (fragment utworu)
Autor: Tomasz Rezner
Projekt okładki: Marzena Osuchowicz
Korekta: Sylwia Fortuna
Skład: Anna Popis-Witkowska
Internetowe Wydawnictwo Złote Myśli
Netina Sp. z o. o.
ul. Daszyńskiego 5
44-100 Gliwice
WWW:
www.ZloteMysli.pl
EMAIL:
kontakt@zlotemysli.pl
Autor oraz Wydawnictwo „Złote Myśli” dołożyli wszelkich starań, by zawarte w tej
książce informacje były kompletne i rzetelne. Nie biorą jednak żadnej
odpowiedzialności ani za ich wykorzystanie, ani za związane z tym ewentualne
naruszenie praw patentowych lub autorskich. Autor oraz Wydawnictwo „Złote Myśli”
nie ponoszą również żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe
z wykorzystania informacji zawartych w książce.
Niniejsza publikacja, ani żadna jej część, nie może być kopiowana, ani w jakikolwiek
inny sposób reprodukowana, powielana, ani odczytywana w środkach publicznego
przekazu bez pisemnej zgody wydawcy. Wykonywanie kopii metodą kserograficzną,
fotograficzną, a także kopiowanie książki na nośniku filmowym, magnetycznym lub
innym powoduje naruszenie praw autorskich niniejszej publikacji.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
SPIS
TREŚCI
PODZIĘKOWANIA
..................................................................................................7
1.
.......................................................................................................8
ZAŁOŻENIA I CELE TEGO PORADNIKA
............................................................13
CELE
.
...............................................................................................................15
Zdrowie
.
...................................................................................................................17
Brzuch
.
.............................................................................................................18
Klatka piersiowa i jej zawartość
.....................................................................20
Narządy wewnętrzne
.......................................................................................21
Serce
.
........................................................................................................21
Płuca
........................................................................................................22
Żołądek
....................................................................................................22
Jelita
.
.......................................................................................................23
Wątroba
...................................................................................................23
Pęcherzyk żółciowy
.................................................................................23
Trzustka
...................................................................................................23
Nerki
.
.......................................................................................................24
Kończyny dolne (popularnie określane jako nogi)
.....................................24
Kończyny dolne (popularnie określane jako nogi)
................................25
Kręgosłup
................................................................................................26
Układ naczyniowy i miażdżyca
...............................................................27
Tkanka tłuszczowa
..........................................................................................29
Prezencja i kariera
..................................................................................................30
Samopoczucie
..........................................................................................................31
JAK TO DZIAŁA?
..............................................................................................32
Hierarchia energetyczna organizmu
......................................................................32
Układ trawienny
.....................................................................................................34
Trawienie i wchłanianie
.........................................................................................34
Jama ustna
.....................................................................................................35
Przełyk
.
............................................................................................................35
Żołądek
.
...........................................................................................................36
Dwunastnica
...................................................................................................38
Jelito cienkie
...................................................................................................39
Jelito grube
.....................................................................................................39
Odbytnica i odbyt
...........................................................................................40
Układ moczowy
......................................................................................................40
Dlaczego człowiek tyje?
..........................................................................................40
Bilans energetyczny
................................................................................................42
Magazynowanie energii
..................................................................................44
Krew i płyny ustrojowe
...........................................................................45
Wątroba
...................................................................................................45
Tkanka tłuszczowa
..................................................................................45
Tkanki
.
.....................................................................................................49
Mózg i tkanka nerwowa
..........................................................................49
Regulacje
.
................................................................................................................49
Insulina
............................................................................................................50
Tłuszcz
.............................................................................................................52
Glikogen
..........................................................................................................52
Mucyny i mukopolisacharydy
........................................................................52
Cholesterol: HDL i LDL
..................................................................................53
PSYCHIKA
.......................................................................................................54
Dzieło Emila Coue
..............................................................................................54
Prawidła określone przez Emila Coue
.......................................................55
NLP i jego twórcy
...............................................................................................55
Łakomstwo
.........................................................................................................56
Anorexia nervosa
...............................................................................................56
Bulimia
.
..............................................................................................................57
OD AUTORA
2.
3.
3.1.
3.1.1.
3.1.2.
3.1.3.
3.1.3.1.
3.1.3.2.
3.1.3.3.
3.1.3.4.
3.1.3.5.
3.1.3.6.
3.1.3.7.
3.1.3.8.
3.1.4.1.
3.1.4.1.
3.1.4.2.
3.1.4.3.
3.1.5.
3.2.
3.3.
4.
4.1.
4.2.
4.3.
4.3.1.
4.3.2.
4.3.3.
4.3.4.
4.3.5.
4.3.6.
4.3.7.
4.4.
4.5.
4.6.
4.6.1.
4.6.1.1.
4.6.1.2.
4.6.1.3.
4.6.1.4.
4.6.1.5.
4.7.
4.7.1.
4.7.2.
4.7.3.
4.7.4.
4.7.5.
5.
5.1.
5.1.1.
5.2.
5.3.
5.4.
5.5.
MITY O OTYŁOŚCI
...........................................................................................58
O posiłkach
..............................................................................................................58
Ilość posiłków
..................................................................................................58
Częstość
...........................................................................................................59
Czas
.
................................................................................................................60
Obfitość posiłków
............................................................................................61
Dania
.
...............................................................................................................61
Smakowitość pokarmu
....................................................................................61
Kanapki
.
..........................................................................................................62
O słabości
................................................................................................................64
O złym trawieniu
....................................................................................................65
O grubych
........................................................................................................65
O chudych
.......................................................................................................66
O miażdżycy
............................................................................................................67
O tym, że ktoś taki już jest i
nie
da
się
tego zmienić
.............................................67
O hormonach
..........................................................................................................68
O chorych na cukrzycę
...........................................................................................69
Genetyczne
..............................................................................................................71
O dietach
.
................................................................................................................72
O normach
.............................................................................................................75
Cholesterol
.............................................................................................................77
Składniki pożywienia
............................................................................................79
Mięso
.
.............................................................................................................79
Ryby
.
..............................................................................................................79
Nabiał
.
...........................................................................................................79
Zboża
.............................................................................................................83
LECZENIE OTYŁOŚCI
.......................................................................................85
Tradycyjne sposoby regulacji masy ciała
...............................................................85
Diety
.
................................................................................................................85
Sport i ćwiczenia fizyczne
...............................................................................86
Sauny, banie, termy itp.
..................................................................................86
Przeczyszczanie, lewatywy itp.
.......................................................................87
Metody chirurgiczne
.......................................................................................87
Wycinanie i odsysanie tkanki tłuszczowej
..............................................87
Wycinanie części żołądka
.......................................................................88
Wycinanie części jelit
..............................................................................88
Balon w żołądku – BIB system
...............................................................89
Obrączka umieszczona na górnej części żołądka
..................................89
ZAKOŃCZENIE CZĘŚCI PIERWSZEJ
....................................................90
6.
6.1.
6.1.1.
6.1.2.
6.1.3.
6.1.4.
6.1.5.
6.1.6.
6.1.7.
6.2.
6.3.
6.3.1.
6.3.2.
6.4.
6.5.
6.6.
6.7.
6.8.
6.9.
6.10.
6.11.
6.12.
6.12.1.
6.12.2.
6.12.3.
6.12.4.
7.
7.1.
7.1.1.
7.1.2.
7.1.3.
7.1.4.
7.1.5.
7.1.5.1.
7.1.5.2.
7.1.5.3.
7.1.5.4.
7.1.5.5.
8.
DIETA FIZJOLOGICZNA TOMASZA REZNERA -
darmowy fragment -
kliknij po więcej
Tomasz Rezner
● str.
5
1.
Od autora
Od autora
Szanowna Czytelniczko!
Szanowny Czytelniku!
TEGO JESZCZE NIE
BYŁO!
PO TEJ LEKTURZE WYRZUCISZ
WSZYSTKIE INNE KSIĄŻKI O ODCHUDZANIU
NA MAKULATURĘ!
Spodziewam się, że spotykając się z tym poradnikiem, możesz
zareagować następująco: „jeszcze jedna książka o odchudzaniu. Tyle
już wypróbowałam, a efektu nie ma”.
W PEŁNI ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CO DO EFEKTU
, gdyż te
wszystkie dotychczasowe książki (a przynajmniej przytłaczająca ich
większość) i zawarta w nich treść są nieskuteczne.
Możesz na początku uważać moje poglądy za kontrowersyjne, lecz
jestem przekonany, że po zapoznaniu się z całością zgodzisz się
z moim podejściem do tego tak ważnego dla ludzi tematu.
Gdy zapoznasz się z moim poradnikiem, dojdziesz do wniosku: „TO
JEST TO!” Kiedyś (jeszcze tylko 500 lat temu) WSZYSCY ludzie
uważali, że Ziemia jest płaska i leży w centrum Wszechświata,
a Słońce oraz wszelkie ciała niebieskie krążą wokół niej. W tym
Copyright by Wydawnictwo
Złote Myśli
& Tomasz Rezner
1.
Plik z chomika:
chlebaczek
Inne pliki z tego folderu:
sztuka-bycia-zdrowym.pdf
(492 KB)
zaklinacz-wagi.pdf
(2157 KB)
Zdrowe odżywianie i jego sekrety.pdf
(716 KB)
Witaminy minerały i suplementy.pdf
(966 KB)
Wegetarianizm w praktyce.pdf
(697 KB)
Inne foldery tego chomika:
!Samodoskonalenie
►Audiobooki ♫♪
►E-booki CAŁE
Anatomia i fizjologia
Animacje- święta
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin