BIGOS MEKSYKAŃSKI.doc

(21 KB) Pobierz
BIGOS MEKSYKAŃSKI

BIGOS MEKSYKAŃSKI

60 dag pieczarek

l słoik ogórków konserwowych 3 duże papryki (czerwone)

3 duże cebule

60 - 80 dag lepszej cienkiej kiełbasy 2 puszki czerwonej fasolki

l puszka kukurydzy

l sos pieczeniowy ciemny

l słoiczek przecieru pomidorowego do smaku: sól, pieprz, papryka

olej do smażenia

              Pokroić:               pieczarki, cebulę, paprykę, kiełbaskę,

ogórki (w kostkę).

Rozgrzać olej w rondlu, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać pieczarki, paprykę, ogórki, kiełbasę, lekko podsmażyć.

Dodać 2 szklanki wody, przecier, doprawić. Na koniec dodać fasolę i kukurydzę oraz sos. Zagotować.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin