Zupa jarzynowa.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4244009 UNPDF
Zupa jarzynowa
Składniki:
2 pomidory (15 dag)
5 dag różyczek kalafiora
5 dag fasoli szparagowej
łyżka zielonego groszku
ząbek czosnku
łyżeczka posiekanej bazylii
sól
pieprz
przyprawa warzywna
Przygotowanie:
Kalafior opłucz, osącz. Fasolkę umyj, odetnij końce i pokrój. Fasolkę i kalafior gotuj 10
minut w niepełnej szklance lekko osolonego wrzątku. Pomidory umyj, sparz, obierz i
pokrój w kostkę. Razem z groszkiem dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 6 minut. Pod koniec
dodaj zmiażdżony czosnek, dopraw szczy- ptą soli, pieprzu i wegetą. Posyp bazylią.
Kalafior opłucz, osącz. Fasolkę umyj, odetnij końce i pokrój. Fasolkę i kalafior gotuj 10
minut w niepełnej szklance lekko osolonego wrzątku. Pomidory umyj, sparz, obierz i
pokrój w kostkę. Razem z groszkiem dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 6 minut. Pod koniec
dodaj zmiażdżony czosnek, dopraw szczy- ptą soli, pieprzu i wegetą. Posyp bazylią.
Danie na: 1 osobę
Jedna porcja zawiera: 75 kcal
Czas przygotowania: 20 min
Plik z chomika:
Samusiek
Inne pliki z tego folderu:
Zupa jarzynowa.pdf
(29 KB)
Zupa kalafiorowa..pdf
(51 KB)
Zupa krem z brokułów.pdf
(42 KB)
zupa cygańska.doc
(19 KB)
zupa brokułowa.doc
(20 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drinki i napoje
Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin