Kwitnący tulipan.pdf

(40 KB) Pobierz
13587479 UNPDF
Kwitnący tulipan
Sk adniki
ł
ą
margaryny, 6 y ek oleju, 2 y eczki kakao, pó
łż łż ł
szklanki maku, kisiel wi niowy, 2 y eczki proszku do
ś łż
pieczenia
Sposób przyrz dzania
ą
ę ć ą
po y ce oleju i m ki wymieszanej z proszkiem. Na ko cu starannie
łż ą ń
wymiesza z pian z bia ek. Ciasto podzieli na cztery cz ci. Pierwsz
ć ą ł ć ęś ą
wymiesza z kakao, drug z makiem, trzeci z kisielem (ostatnia ma
ć ą ą
pozosta jasna). W tortownicy wysmarowanej t uszczem u o y
ć ł łżć
nieregularnymi warstwami wszystkie cztery cz ci, wstawi ciasto do
ęś ć
gor cego piekarnika i piec 45-50 min w temp. ok. 200°C. Po ostudzeniu
ą
ozdobi dowolnym lukrem. 100 g - 415 kcal.
ć
2 szklanki m ki, 1,5 szklanki cukru, 6 jaj, kostka
Margaryn utrze z cukrem, dodaj c po jednym jaju oraz na przemian
 
13587479.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin