PIJANA DELICJA.txt

(0 KB) Pobierz
PIJANA DELICJA

CIASTO:
10 BIA�EK
1 SZKLANKA CUKRU
20 DAG MAKU
20 DAG KOKOSU
2 �Y�KI M�KI PSZENNEJ
1 �Y�ECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

ZMIKSOWA� BIA�KA Z CUKREM NA SZTYWNO.
DODA� MAK, KOKOS, M�K� I PROSZEK � 
DELIKATNIE MIESZAJ�C �Y�K�.
WYLA� MAS� NA WYSOK� BLACH� WYSMAROWAN� T�USZCZEM 
I WYSYPAN� TART� BU�K�.
PIEC 40 MIN. W TEMP. 180 ST.

MASA:
2 �ӣTE GALARETKI
2 �ӣTE BUDYNIE
0,5 L MLEKA
5 �ӣTEK
1 KOSTKA MAS�A
6 �Y�EK CUKRU

PRZYGOTOWA� 2 BUDYNIE W 0,5 L MLEKA � WYSTUDZI�
PRZYGOTOWA� 2 GALARETKI W 0,5 L WODY � WYSTUDZI�
ZMIKSOWA� �ӣTKA, MAS�O I CUKIER NA PUCH.
DODA� ZIMNY BUDY�, ZMIKSOWA�.
WLA� PRZESTUDZON� GALARETK� (NIE �CI�T�!), ZMIKSOWA�.
WYLA� MAS� NA ZIMNE CIASTO.
WSTAWI� DO LOD�WKI DO ZASTYGNI�CIA.

DEKORACJA:
3 PACZKI DELICJI
ALKOHOL
2 ZIELONE GALARETKI

PRZYGOTOWA� 2 GALARETKI W 0,5L WODY � WYSTUDZI�.
DELICJE MACZA� W ALKOHOLU, UK�ADA� NA CIE�CIE.
ZALA� CH�ODN� GALATERTK�.
WSTAWI� DO LOD�WKI.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin