WUZETKA CIEMNY BISZKOPT: 6 JAJEK 7 �Y�EK CUKRU 6 �Y�EK M�KI PSZENNEJ 1 �Y�KA M�KI ZIEMNIACZANEJ 1 SZCZYPTA SOLI 1 �Y�ECZKA PROSZKU DO PIECZENIA KAKAO ALKOHOL BIA�KA UBI� Z SOL� NA SZTYWNO. UBIJAJ�C DODAWA� PO �Y�CE CUKRU. NADAL UBIJAJ�C DODAWA� PO JEDNYM �ӣTKU. DELIKATNIE, PRZEZ SITKO, WSYPYWA� M�K� Z PROSZKIEM I KAKAO, MIESZAJ�C �Y�K� MAS�. MAS� WLA� NA BLACH� WYSMAROWAN� T�USZCZEM I WYSYPAN� BU�K� TART�. PIEC 30 MIN. W TEMP. 180 ST. (DO MOMENTU A� CIASTO B�DZIE ODSTAWA�O OD BLACHY) BISZKOPT PIECZEMY DZIE� WCZE�NIEJ. MASA: 2 �MIETANY 30% Z GOSTYNIA � RAZEM 750ML 1 OPAKOWANIE �ELATYNY 6 �Y�EK CUKRU POWID�A GORZKA CZEKOLADA BISZKOPT PRZEKROI� NA DWA PLACKI � G�RNY CIE�SZY. NAS�CZY� ALKOHOLEM WYMIESZANYM Z WOD� Z CUKREM. DOLNY PLACEK POSMAROWA� POWID�AMI. ROZPU�CI� �ELATYN�. �MIETAN� UBI� NA WYSOKICH OBROTACH, PODCZAS UBIJANIA DODAWA� STOPNIOWO CUKIER, POD KONIEC DODA� �ELATYN�. WY�O�Y� �MIETAN� NA CIASTO, PRZYKRY� G�RNYM PLACKIEM. POSMAROWA� CIENKO POWID�AMI. ROZPU�CI� CZEKOLAD� � CH�ODN� WYLA� NA CIASTO. W�O�Y� DO LOD�WKI.
domi.nika