WUZETKA.txt

(1 KB) Pobierz
WUZETKA

CIEMNY BISZKOPT:
6 JAJEK
7 �Y�EK CUKRU
6 �Y�EK M�KI PSZENNEJ
1 �Y�KA M�KI ZIEMNIACZANEJ
1 SZCZYPTA SOLI
1 �Y�ECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
KAKAO
ALKOHOL

BIA�KA UBI� Z SOL� NA SZTYWNO.
UBIJAJ�C DODAWA� PO �Y�CE CUKRU.
NADAL UBIJAJ�C DODAWA� PO JEDNYM �ӣTKU.
DELIKATNIE, PRZEZ SITKO, WSYPYWA� M�K� Z 
PROSZKIEM I KAKAO, MIESZAJ�C �Y�K� MAS�.
MAS� WLA� NA BLACH� WYSMAROWAN� T�USZCZEM 
I WYSYPAN� BU�K� TART�.
PIEC 30 MIN. W TEMP. 180 ST. 
(DO MOMENTU A� CIASTO B�DZIE ODSTAWA�O OD BLACHY)
BISZKOPT PIECZEMY DZIE� WCZE�NIEJ.

MASA:
2 �MIETANY 30% Z GOSTYNIA � RAZEM 750ML
1 OPAKOWANIE �ELATYNY
6 �Y�EK CUKRU
POWID�A
GORZKA CZEKOLADA

BISZKOPT PRZEKROI� NA DWA PLACKI � G�RNY CIE�SZY.
NAS�CZY� ALKOHOLEM WYMIESZANYM Z WOD� Z CUKREM.
DOLNY PLACEK POSMAROWA� POWID�AMI.
ROZPU�CI� �ELATYN�.
�MIETAN� UBI� NA WYSOKICH OBROTACH, 
PODCZAS UBIJANIA DODAWA� STOPNIOWO CUKIER, 
POD KONIEC DODA� �ELATYN�.
WY�O�Y� �MIETAN� NA CIASTO, PRZYKRY� G�RNYM PLACKIEM.
POSMAROWA� CIENKO POWID�AMI.
ROZPU�CI� CZEKOLAD� � CH�ODN� WYLA� NA CIASTO.
W�O�Y� DO LOD�WKI.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin