Usta Adama:
Składniki:
3 jajka
½ kostki margaryny
1 szk. Mleka
1 szk. Cukru
2 szk. Mąki + 2 łyżki
1 łyżka wody
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 opakowania biszkoptów
1 dżem
Jajka ubić z cukrem + rozpuszczoną margaryną (ostudzoną) + mleko + woda.
Na koniec mąka, proszek do pieczenia i kakao.
Dodawać:
Płaską stronę każdego biszkopta posmarować dżemem i składa po dwa. Tak przygotowane zamoczyć w cieście i upiec.
Budyń ugotować i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać budyń. Masę ułożyć na ostudzone ciasto.
Polewa:
5 łyżek cukru pudru
3 łyżki kakao
5 łyżek śmietany
1 niepełna łyżka żelatyny
Margarynę + cukier + kakao – zagotować. Jak przestygnie dodać śmietanę i wymieszać (nie gotować). Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, dodawać do polewy, wymieszać. Jak będzie tężała wylać na ciasto.
agnieszka2428