Usta Adama.docx

(10 KB) Pobierz

Usta Adama:

Składniki:

3 jajka

½ kostki margaryny

1 szk. Mleka

1 szk. Cukru

2 szk. Mąki + 2 łyżki

1 łyżka wody

2 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 opakowania biszkoptów

1 dżem

Jajka ubić z cukrem + rozpuszczoną margaryną (ostudzoną) + mleko + woda.

Na koniec mąka, proszek do pieczenia i kakao.

Dodawać:

Płaską stronę każdego biszkopta posmarować dżemem i składa po dwa. Tak przygotowane zamoczyć w cieście i upiec.

Budyń ugotować i ostudzić.

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać budyń. Masę ułożyć na ostudzone ciasto.

Polewa:

½ kostki margaryny

5 łyżek cukru pudru

3 łyżki kakao

5 łyżek śmietany

1 niepełna łyżka żelatyny

Margarynę + cukier + kakao – zagotować. Jak przestygnie dodać śmietanę i wymieszać (nie gotować). Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, dodawać do polewy, wymieszać. Jak będzie tężała wylać na ciasto.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin