Czosnkowe grzanki.doc

(112 KB) Pobierz
Czosnkowe grzanki

Czosnkowe grzanki

 

 

składniki

·         1 bagietka pokrojona na okrągłe kromki

·         50 g masła

·         1 -2 ząbki czosnku wyciśnięte w wyciskarce

·         1 paczuszka tartego sera mozzarella albo cheddar

·         ketchup pomidorowy

Sposób przygotowania

1.     Nastaw piekarnik na średnią temperaturę.

2.     Zmieszaj w miseczce masło z czosnkiem. Użyj drewnianej łyżki i mieszaj, dopóki masło nie zrobi się miękkie.

3.     Lekko opiecz z jednej strony wszystkie kromki.

4.     Wyjmij kromki z piekarnika i posmaruj ich nie opieczoną stronę przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym.

5.     Posyp posmarowane powierzchnie kromek odrobiną tartego sera.

6.     Jeszcze raz włóż kromki do piekarnika i opiekaj dopóki ser się nie zarumieni i nie zacznie lekko bulgotać.

7.     Wyjmij kromki i polej ketchupem

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin