· 1 bagietka pokrojona na okrągłe kromki
· 50 g masła
· 1 -2 ząbki czosnku wyciśnięte w wyciskarce
· 1 paczuszka tartego sera mozzarella albo cheddar
· ketchup pomidorowy
1. Nastaw piekarnik na średnią temperaturę.
2. Zmieszaj w miseczce masło z czosnkiem. Użyj drewnianej łyżki i mieszaj, dopóki masło nie zrobi się miękkie.
3. Lekko opiecz z jednej strony wszystkie kromki.
4. Wyjmij kromki z piekarnika i posmaruj ich nie opieczoną stronę przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym.
5. Posyp posmarowane powierzchnie kromek odrobiną tartego sera.
6. Jeszcze raz włóż kromki do piekarnika i opiekaj dopóki ser się nie zarumieni i nie zacznie lekko bulgotać.
7. Wyjmij kromki i polej ketchupem
bogna6316