pory zapiekane.txt

(0 KB) Pobierz
PORY ZAPIEKANE

4 BIA�E CZʌCI PORA
1 �Y�KA MAS�A
S�L
PIEPRZ
SZCZYPTA GA�KI MUSZKATO�OWEJ
1 �Y�ECZKA ZIӣ PROWANSALSKICH
1 SZKLANKA ROSO�U
1 FILI�ANKA STARTEGO SERA
T�USZCZ DO WYSMAROWANIA FORMY

WYMYTE PORY KROIMY WZD�U� NA PO�OW�, 
WK�ADAMY DO NACZYNIA Z ROZPUSZCZONYM MAS�EM, 
POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI, LEKKO DUSIMY.
GDY ZMI�KN� PODLEWAMY ROSO�EM, DUSIMY PRZEZ 10 MIN.
WYJMUJEMY �Y�K�CEDZAKOW�,
UK�ADAMY DO WYSMAROWANEGO T�USZCZEM NACZYNIA DO ZAPIEKANIA,
POSYPUJEMY SEREM, WSTAWIAMY DO NAGRZANEGO DO 200ST PIEKARNIKA 
ZAPIEKAMY 10MIN.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin