Ogórki meksykańskie.doc

(25 KB) Pobierz

Ogórki meksykańskie

3  kg ogórków

4  płaskie łyżki soli

l główka czosnku (zmiażdżyć)

l łyżeczka papryki ostrej

l szklanka octu l O %

8 łyżek oleju (kujawski najlepszy)

50 dag cukru

Ogórki pokroić wzdłuż (ćwiartki, ósemki), nasolić i odstawić na 5 godzin. Następnie odlać z nich wodę, wsypać paprykę i zmiażdżony czosnek, dobrze wymieszać. Cukier, ocet, olej -zagotować (cukier musi się rozpuścić) i wrzącym zalać ogórki na 12 godzin. Po tym czasie nakładać do słoiczków, zakręcać i 5 minut pasteryzować.

 

Ogórki meksykańskie

5  kg ogórków

6  płaskie łyżki soli

l główka czosnku (zmiażdżyć)

l łyżeczka papryki ostrej

l szklanka octu l O %

8 łyżek oleju (kujawski najlepszy)

50 dag cukru

Ogórki pokroić wzdłuż (ćwiartki, ósemki), nasolić i odstawić na 5 godzin. Następnie odlać z nich wodę, wsypać paprykę i zmiażdżony czosnek, dobrze wymieszać. Cukier, ocet, olej -zagotować (cukier musi się rozpuścić) i wrzącym zalać ogórki na 12 godzin. Po tym czasie nakładać do słoiczków, zakręcać i 5 minut pasteryzować.

 

Ogórki meksykańskie

7  kg ogórków

8  płaskie łyżki soli

l główka czosnku (zmiażdżyć)

l łyżeczka papryki ostrej

l szklanka octu l O %

8 łyżek oleju (kujawski najlepszy)

50 dag cukru

Ogórki pokroić wzdłuż (ćwiartki, ósemki), nasolić i odstawić na 5 godzin. Następnie odlać z nich wodę, wsypać paprykę i zmiażdżony czosnek, dobrze wymieszać. Cukier, ocet, olej -zagotować (cukier musi się rozpuścić) i wrzącym zalać ogórki na 12 godzin. Po tym czasie nakładać do słoiczków, zakręcać i 5 minut pasteryzować.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin