sałatka Gyros z indyka.docx

(12 KB) Pobierz

GYROS Z INDYKA

·         pierś z indyka 1 sztuka

·         przyprawa gyros 1 opakowanie

·         kapusta pekińska 1 sztuka

·         ogórek korniszon 2 sztuki

·         kukurydza 1/2 puszki

·         majonez 5 łyżek

·         keczup 4 łyżki

·         sól

·         pieprz

Sposób przyrządzenia:

Pierś z indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros. Odstawić
na 2 godz. Po tym czasie na suchej patelni podsmażyć indyka i odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską poszatkować, kukurydzę osączyć, ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez, keczup, doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin