Nadziewane cukinie .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

- cukinie

 

- drobiowe mięso mielone

 

- papryka czerwona i koniecznie zielona

 

- jajko

 

- cebula

 

Sos:

 

- pomidory usmażone

 

- kostka rosołowa

 

- łyżka mąki

 

- jogurt naturalny

 

Wykonanie:

 

Cukinie przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środek, ale tak, by jakieś 0,5-1 cm miąższu zostało. Mięso wymieszać z jajkiem. Paprykę, cebulę i wydłubany środek cukinii pokroić w superdrobną kosteczkę. Cebulę zeszklić na patelni bez tłuszczu. wszystko razem wymieszac, doprawić do smaku. Nadziać farszem cukinie. Folie aluminiową połozyc na blasze, na tym ułożyc cukinie. Piec tak długo, by mięso się usmażyło, a cukinie zmiękły.

 

Przygotowanie sosu:

 

Wrzucić kostkę rosolowa do wody, podgotowac, wlać pomidory, kilka łyżek jogurtu rozbełtanego z mąką, wlać wszystko do garnka z kostką. mieszać cały czas i podgotować.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin