Biszkopt z galaretkami.doc

(49 KB) Pobierz
Biszkopt z galaretkami

Biszkopt z galaretkami

 

Składniki:

·         BISZKOPT

·         6 jajek

·         1,5 szklanki cukru

·         2 niepełne szklanki mąki

·         2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

·          

·         DEKORACJA

·         brzoskwinie

·         2 galaretki truskawkowe

·         1 galaretka pomarańczowa

·         rodzynki

Przepis na biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Przekładanie biszkoptu: Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części. Na spód biszkoptu wyłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką truskawkową. Następnie biszkopt, brzoskwnie, rodzynki i galaretkę pomarańczową. I znowu biszkopt, brzoskwnie, rodzynki i galaretkę truskawkową.
 
Uwaga! Galaretkę pomarańczową można rozpuścić w soku z brzoskwiń.  

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin