Składniki:
· BISZKOPT
· 6 jajek
· 1,5 szklanki cukru
· 2 niepełne szklanki mąki
· 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
·
· DEKORACJA
· brzoskwinie
· 2 galaretki truskawkowe
· 1 galaretka pomarańczowa
· rodzynki
Przepis na biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Przekładanie biszkoptu: Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części. Na spód biszkoptu wyłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką truskawkową. Następnie biszkopt, brzoskwnie, rodzynki i galaretkę pomarańczową. I znowu biszkopt, brzoskwnie, rodzynki i galaretkę truskawkową. Uwaga! Galaretkę pomarańczową można rozpuścić w soku z brzoskwiń.
Iwonn13