Karmelówka.pdf
(
4 KB
)
Pobierz
Karmelówka
Karmelówka ("Przepalanka) - wódka "na szybko"
1/2 l spirytusu (95%),
1/2 l wody,
2 lyz. cukru,
1 lyzeczka cukru waniliowego
Cukier bardzo silnie zrumienic na karmel.
Wode zagotowac, rozpuscic w niej karmel i cukier waniliowy, dodac szczypte soli, ostudzic,
zmieszac ze spirytusem.
Pozostawic conajmniej na 3 dni do przetrawienia skladnikow i uzuskania wlasciwego smaku.
Plik z chomika:
MiczaArt
Inne pliki z tego folderu:
Zubrówka.pdf
(18 KB)
Przepalanka.pdf
(11 KB)
Porterówka.pdf
(5 KB)
Pieprzówka.pdf
(11 KB)
Pasikonik.pdf
(15 KB)
Inne foldery tego chomika:
Likiery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin