Buraczki na zime(moj przepis).txt

(0 KB) Pobierz
Czas przygotowania: 4 godzin
Skladniki

    * Buraki czerwone -5 kg
    * Papryka -1,5 kg(mozna dodac wiecej)
    * Cebula -750 g
    * Ocet -0,5 szkl
    * Cukier -0,5 szkl
    * Olej -0,5 szkl
    * S�l

Etapy przygotowania

Buraki umyc, ugotowac, obrac i zetrzec na tarce o grubych otworach

Papryke umyc, osaczyc, wydrazyc srodek i pokroic w kostke.

Cebule obrac i tez pokroic w kostke.

Do burak�w dodac, cukier, olej, ocet, s�l, i cebule.(bez papryki)

Wszystko dokladnie wymieszac i odstawic na 3 godziny.

P�zniej przekladamy buraki do garnka i na wolnym ogniu gotujemy, ciagle mieszajac do zagotowania.(ja gotuje je okolo 15min)

nastepnie dodajemu papryke i jeszcze gotujemy okolo 5 minut

Gorace buraki wkladamy do wyparzonych sloik�w i odwracamy sloiki do g�ry nogami, nie pasteryzujemy.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin