Czas przygotowania: 4 godzin Skladniki * Buraki czerwone -5 kg * Papryka -1,5 kg(mozna dodac wiecej) * Cebula -750 g * Ocet -0,5 szkl * Cukier -0,5 szkl * Olej -0,5 szkl * S�l Etapy przygotowania Buraki umyc, ugotowac, obrac i zetrzec na tarce o grubych otworach Papryke umyc, osaczyc, wydrazyc srodek i pokroic w kostke. Cebule obrac i tez pokroic w kostke. Do burak�w dodac, cukier, olej, ocet, s�l, i cebule.(bez papryki) Wszystko dokladnie wymieszac i odstawic na 3 godziny. P�zniej przekladamy buraki do garnka i na wolnym ogniu gotujemy, ciagle mieszajac do zagotowania.(ja gotuje je okolo 15min) nastepnie dodajemu papryke i jeszcze gotujemy okolo 5 minut Gorace buraki wkladamy do wyparzonych sloik�w i odwracamy sloiki do g�ry nogami, nie pasteryzujemy.
Iwonn13