3
Składniki:- 2 duże, czerstwe bułki (lub 4 kromki chleba)- 4 jajka- 1 średnia cebula- pęczek szczypiorku- masło- sól i pieprz
Ostrym nożem wycinamy środek bułki (w przypadku chleba – wycinamy szklanką krążek).
Drobno kroimy szczypiorek i cebulę. Rozbijamy w naczyniu jajka, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Do jajek wrzucamy pokrojoną cebulę i szczypiorek, wszystko dokładnie mieszamy.
Smarujemy bułki masłem, smażymy je najpierw z zewnętrznej strony (w przypadku chleba kolejność nie jest ważna).
Gdy się lekko podpieką, przewracamy je na wewnętrzną, również wysmarowaną masłem stroną, wlewamy do środka jajka.
Smażymy na wolnym ogniu. Podajemy z gorącą herbatą.
http://fotoprzepis.pl
glajszmit