Jajecznica w bułce.doc

(2487 KB) Pobierz
Jajecznica w bułce

3

 

Jajecznica w bułce

Składniki:
- 2 duże, czerstwe bułki (lub 4 kromki chleba)
- 4 jajka
- 1 średnia cebula
- pęczek szczypiorku
- masło
- sól i pieprz

Ostrym nożem wycinamy środek bułki (w przypadku chleba – wycinamy szklanką krążek).

Drobno kroimy szczypiorek i cebulę. Rozbijamy w naczyniu jajka, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Do jajek wrzucamy pokrojoną cebulę i szczypiorek, wszystko dokładnie mieszamy.

Smarujemy bułki masłem, smażymy je najpierw z zewnętrznej strony (w przypadku chleba kolejność nie jest ważna).

Gdy się lekko podpieką, przewracamy je na wewnętrzną, również wysmarowaną masłem stroną, wlewamy do środka jajka.

Smażymy na wolnym ogniu. Podajemy z gorącą herbatą.

 

http://fotoprzepis.pl

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin