Borówki do mięs.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856717 UNPDF
Borówki do mięs
Składniki:
- 1 kg borówek - 50 dag gruszek (najlepiei bergamotek) - 40 - 50 dag cukru - kilka
goździków
Sposób wykonania:
Borówki umyć, przebrać, zalać wrzącą wodą, odstawić na godzinę, po czym starannie
osączyć na sicie. Z cukru i 1/3 szklanki cukru ugotować syrop. Gruszki umyć, pokroić na
małe cząstki (kliniki), usuwając gniazda nasienne, włożyć do syropu i gotować. Gdy
gruszki staną się szkliste, dodać borówki i goździki, gotować 20 minut na małym ogniu.
Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików, zamknąć je pasteryzować 15 minut.
Plik z chomika:
atavm
Inne pliki z tego folderu:
Aromatyczne śliwki w occie.pdf
(30 KB)
Aromatyczne pomidory.pdf
(20 KB)
Ananas z cukinii.pdf
(28 KB)
Przetwory.pdf
(100 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
☻ Grill ☻
☻Dodatki do pieczywa☻
☻Owoce Morza☻
☻Ryby☻
☻Stare przepisy Babuni☻
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin