Roladki z łososia wędzonega z tuńczykiem(1).pdf

(49 KB) Pobierz
34420138 UNPDF
Roladki z łososia wędzonego z tuńczykiem
Składniki
15 dag wędzonego łososia w dużych plastrach, 20 dag tuńczyka
w sosie własnym, 2 łyżki naturalnego jogurtu lub śmietany,
łyżeczka koncentratu pomidorowego, łyżeczka musztardy
miodowej, sok z jednej limony, świeżo mielony czarny pieprz, sól.
Sałatka: 3 pomidory, 2 kiwi, ćwiartka zielonego ogórka. Sos:
łyżka octu winnego, 3 łyżki oliwy z oliwek, odrobina cukru, pieprz,
sól
Sposób przyrządzania
W miseczce wymieszać jogurt lub śmietanę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sok z
limony z odsączonym i rozdrobnionym tuńczykiem. Doprawić pieprzem. Na desce
rozłożyć plastry łososia, nałożyć na nie po łyżce farszu, zrolować. Pomidory i obrane kiwi
pokroić w plasterki, ogórek - w słupki. Na półmisku ułożyć rulony z łososia i udekorować
je pomidorem, ogórkiem i kiwi. Przygotować winegret. Do słoiczka z octem wlać oliwę,
łyżkę wody, cukier, pieprz, sól. Zakręcić słoik szczelną nakrętką i potrząsać nim
energicznie, aż powstanie jednolity sos. Skropić sosem przybranie z warzyw i kiwi.
Podawać z pieczywem. (100 g - 90 kcal).
 
34420138.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin