Warzywa w kuchni mikrofalowej.pdf

(23 KB) Pobierz
26067162 UNPDF
Warzywa w kuchni mikrofalowej
Moc kuchenki mikrofalowej może wynosić od 350 do 1500 watów.
Podane w tej tabeli przepisy dostosowane są do kuchenki o mocy 600W.
W A R Z Y W O I L O S Ć T E M P.
C Z A S
(min)
U W A G I
Bakłażany
1 szt.
wysoka 6
świeży lub 1kg pokrojony w kostkę
Brokuły
300g.
wysoka 10
mrożone, z wodą
Brokuły
450g.
wysoka 8
świeże, z wodą
Brukselka
225g.
wysoka 5
świeże, z wodą
Buraki
450g.
wysoka 15
świeże, z wodą
Cebula
450g.
wysoka 7
świeże, z masłem
Cukinia
450g.
wysoka 8
świeża, pokrojona, posmarowana masłem
Dynia
450g.
wysoka 8
świeża, przepołowiona, posmarowana masłem
Fasola
450g.
wysoka 15
mrożona (łącznie z fasolą limeńską)
Fasola
450g.
wysoka 11
świeża (łącznie z fasolą limeńską)
Groszek
300g.
wysoka 7
mrożony, bez wody
Groszek
900g.
wysoka 7
świeży, z wodą
Kalafior
1 szt.
wysoka 7
w całości, świeży
Kapusta
450g.
wysoka 6
świeża,0,5 główki
Karczochy
1 szt.
wysoka 4-4,5 świeże, z wodą
Kukurydza
4 kolby wysoka 11
mrożona, bez wody
Kukurydza
300g. ziaren wysoka 6
mrożona , z wodą
Kukurydza
6 kolb
wysoka 7
świeża, z wodą
Marchew
300g.
wysoka 8
mrożona, z wodą
Marchew
4 szt.
wysoka 7
świeża, w całości, w kostkach, w plasterkach
Pasternak
450g.
wysoka 7
świeży z wodą
Pieczarki
450g.
wysoka 7
świeże, z masłem
Szparagi
225g.
wysoka 8
mrożone, z wodą
Szparagi
450g.
średnia 16
świeże, pokrojone, z wodą
Ziemniaki
1 szt.
wysoka 3,5
pieczony, po 3 min. na każdy dodatkowy
26067162.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin