Sos parmezanowy(1).pdf
(
58 KB
)
Pobierz
26068853 UNPDF
Sos parmezanowy
Składniki
4 łyżki masła, 4 płaskie łyżki mąki, 2 szklanki mleka, starta gałka
muszkatołowa, pół szklanki startego parmezanu, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Masło i mąkę włożyć do głębokiego żaroodpornego naczynia (1
l), mikrofalować do stopienia masła przy NAJWYŻSZEJ MOCY minutę, starannie
mieszając połączyć z mlekiem i przyprawić; mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY
przez 5-6 minut lub do zagotowania i zgęstnienia, mieszając co 2 minuty. Ser wsypać do
gorącego sosu, wymieszać.
Proporcje na 2,5 szklanki.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin