SAŁATKA PASTERYZOWANA I PAPRYKA PASTERYZOWANA.doc

(21 KB) Pobierz
SAŁATKA PASTERYZOWANA

SAŁATKA PASTERYZOWANA

 

Ogórki – na 5 kg 1 szkl. oleju + sól i pieprz

 

½ kg marchwi – ½ szkl. cukru

 

½ kg cebuli – ½ szkl. octu

 

- zostawić na całą noc

 

- następnie wymieszać wszystkie składniki włożyć do słoików i zamknąć pasteryzować 10 min.

 

Można także dodać:

-paprykę

-kapustę

-kalafior              po sparzeniu



-cukinia

 

 

PAPRYKA PASTERYZOWANA

 

Paprykę umyć ,obrać,pokroić i sparzyć wrzątkiem (tak jak kapustę );włożyć do słoików.

Do słoika włożyć: 2 ziarenka ziela angielskiego,kilka ziarenek gorczycy,liść laurowy oraz po jednej łyżce oleju na słoik.

ZALEWA:

-1 litr wody;

-8 łyżek octu;              zalewę zagotować,wlać do słoików.

-4 łyżki cukru;

-1 łyżka soli;    

 

Słoiki zagotować ,do momentu zagotowania .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin