Risotto z orzechami.rtf

(6 KB) Pobierz
Risotto z orzechami

Risotto z orzechami

 

Składniki:

1,5 szklanki długoziarnistego ryżu

łeczka masła

60 dag różnych warzyw (marchew, pietruszka, seler, por)

pół główki kapusty włoskiej

2 pomidory

ogórek lub cukinia

25 dag zielonego groszku (mrożony)

5 dag posiekanych orzeszków arachidowych

2 łki oleju

łeczka sosu sojowego

chili, sól

 

Ryż zalej 3 szklankami wrzątku z dodatkiem soli i łeczki masła. Ugotuj na sypko.

 

Warzywa korzeniowe, kapustę, pomidory (bez skórki) i ogórek lub cukinię drobno pokrój, i dodaj do posiekanej i podduszonej na oleju cebuli. Posól, skrop sosem sojowym i duś pod przykryciem; pod koniec włóż groszek.

 

Na patelni upraż orzeszki. Ryż i warzywa wymieszaj, i do smaku dopraw chili. Na koniec posyp orzeszkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin