Jajecznica
smaki: kwaśny - K; gorzki - G; słodki - S; ostry - O; słony - SNS - na rozgrzana na patelni 1 łyżkę oleju wrzucićO - pokrojona drobno cebule albo szczypiorek albo por, przyprawićO - pieprzami (czarnym, białym, zielonym, różowym, ziołowym - do wyboru)O - szczypta imbiruSN - solą (do smaku)K - 1/2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylia i czosnkiem (to taka przyprawa Kamis) lub kleksem ketchupu, lub 1/3 łyżeczki przecieru pomidorowegoK - szczypta bazylii (jeżeli nie była użyta przyprawa Kamis)G - szczypta majeranku albo estragonu albo szałwi, wrzucićS - 4 jajkasłabo lub mocno ściąć (jak kto woli) i zjeść z kanapką posmarowaną masłem lub z kanapką z wszystkimi smakami
stachby