Omlet wiejski z cebulą i kiełbaską.rtf

(6 KB) Pobierz
Omlet wiejski z cebul¹ i kie³bask¹

Omlet wiejski z cebulą i kiełbaską

 

Składniki na 4 porcje:

8 jaj

30 dag kiełbasy

4 ugotowane ziemniaki

cebula

kilka gałązek natki

olej do smażenia

l

pieprz

 

Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj, a ziemniaki pokrój w plasterki. Posiekaj też natkę.

 

Jajka wbij do miseczki, roztrzep. Dodaj natkę, przypraw do smaku solą i pieprzem.

 

Olej rozgrzej na dużej patelni, włóż kiełbasę i cebulę, podsmaż. Potem zdejmij i odstaw w ciepłe miejsce.

 

Na tę samą patelnię włóż teraz ziemniaki, smaż je 3-4 minuty. Wlej masę jajeczną i delikatnie wymieszaj. Smaż na małym ogniu, aż jajka się zetną.

 

Omlet posyp kiełbasą z cebulą i smaż jeszcze 1-2 minuty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin