Pieczeń z indyka z pieczarkami i twarożkiem.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
59392596 UNPDF
Pieczeń z indyka z pieczarkami i twarożkiem
Składniki Przepis
duża pierś indycza
20 dag pieczarek
20 dag serka ziołowego
cebula
kilka łodyżek szczypioru
tymianek, rozmaryn
sól, pieprz, ostra papryka
olej
Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu,
pieczarki pokroić na nieduże kawałki, dorzucić do
cebuli i podsmażyć, przyprawiając solą i pieprzem.
Ostudzić.
Pierś indyczą rozkroić tak, aby powstał duży
prostokąt, posolić ją z dwóch stron, rónomiernie
posmarować serkiem, zostawiąjąc wolne brzegi,
następnie rozprowadzić warstwę pieczarek i
posiekanego szczypiorku (niekoniecznie). Dokładnie
zwinąć mięso, uważając, żeby nadzienie nie uciekło
ze środka i związać je nicią, tak żeby powstała
podłużna rolada. Obsypać ją papryka w proszku i
ziołami (nie za dużo tymianku, bo ma bardzo
intensywny aromat). Piec do zrumienienia w
otwartym naczyniu żaroodpornym albo na głębszej
blaszce, do której wlewamy kilka łyżek oleju i troche
wody. W połowie mięso pieczenia odwrócić.
Można podawać na ciepło w plastrach wraz z sosem
z pieczenia albo na zimno do chleba. Smacznego.
Plik z chomika:
bojar222
Inne pliki z tego folderu:
Biała kiełbasa smażona.doc
(20 KB)
Bitki schabowe z ziemniakami i mizeria.txt
(3 KB)
Bitki w sosie cebulowo-paprykowym.txt
(1 KB)
Karkówka z ketchupem.jpg
(233 KB)
Kurczak faszerowany po polsku.docx
(157 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkochole
bulki pizza
ciasta
dieta
DIETY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin