galaretka z kurczaka.txt

(1 KB) Pobierz
Galaretka z kurczaka

Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 pęczek włoszczyzny
puszka zielonego groszku
2 łyżki żelatyny
sól, pieprz do smaku
majonez
marynowane pieczarki
1 cytryna 

Sposób wykonania:
Włoszczyznę dokładnie umyć,obrać,nie rozdrabniać.Mięso opłukać.Na włoszczyźnie i mięsie ugotować rosół ,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wyjąć mięso,wystudzić i drobno pokroić.Łyżką cedzakową wyjąć włoszczyznę,marchewkę pokroić w drobną kostkę.Żelatynę starannie wymieszać z zimnym rosołem ,gdy napęcznieje,podgrzać do wrzenia.Do foremek włożyć pokrojoną marchewkę,odsączony groszek i pokrojone mięso z kurczaka .Zalać galaretką ,schłodzić w lodówce. Galaretkę wyłożyć na tależyk ,ozdobić niewielką ilością majonezu ,całymi pieczarkami i plasterkami cytryny.
smacznego:)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin