Ryba zapiekana.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
34420166 UNPDF
Ryba zapiekana
Składniki
60 dag filetów ryby morskiej (mintaja, halibuta lub dorsza), pół
szklanki śmietany, 2 spore cebule, jajo, łyżka soku z cytryny, 2
łyżki mąki, 2-3 łyżki oleju, łyżka masła, pół łyżeczki suszonego
cząbru, po ćwierć łyżeczki suszonej bazylii i roztartego
rozmarynu, natka pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Filety podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i cząbrem,
przykryć, zostawić na godzinę w chłodnym miejscu, po czym lekko posolić, obtoczyć w
mące, usmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia ryby
zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Do żaroodpornego półmiska wysmarowanego masłem
włożyć rybę, posypać zeszkloną cebulą, polać śmietaną wymieszaną z ziołami, solą,
pieprzem i surowym jajem. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać 10-15
min. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. 100 g - 255 kcal.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin