Szczupak na biało.pdf
(
54 KB
)
Pobierz
34420178 UNPDF
Szczupak na biało
Sposób przyrządzania
Oczyszczonego i posolonego szczupaka pokroić w dzwonka i
ułożyć w rondlu. Na to pokroić w plasterki włoszczyznę, cebulę,
dodać liść bobkowy, cały pieprz, zalać wodą i gotować przez
godzinę. Potem włożyć spory kawałek masła do rondelka, dodać
garść mąki i wymieszać dobrze, aby zbielało. Mieszając,
rozprowadzić smakiem od ryby i zagotować, aby sos był
zawiesisty. Dodać soku z cytryny, a kto chce, kwaterkę kwaśnej śmietany. Wszystko
razem zagotować, polać tym szczupaka na półmisku i posypać koprem lub zieloną
pietruszką.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin