Cymes z wołowiny.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
70612942 UNPDF
Cymes z wołowiny (Izrael)
50 dag mięsa wołowego bez kości
50 dag ziemniaków
30 dag śliwek suszonych bez pestek
1 cebula
1/3 szklanki miodu
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki pszennej
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki soli
Sposób wykonania :
Mięso umyć, osączyć.
W rondlu mocno rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięso.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Śliwki umyć i osączyć.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki.
Śliwki i ziemniaki dodać do mięsa, wylać na tyle wody, żeby pokryła potrawę, i dusić na
małym ogniu, bez przykrycia, około 30 minut.
Dodać do mięsa cebulę, miód, cynamon, przyprawić solą - jeśli trzeba - dolać wody.
Dusić jeszcze około 30 minut.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę i na 5 minut przed końcem duszenia dodać do mięsa.
Delikatnie wymieszać.
Mięso pokroić na porcje.
Podawać z sałatą lub surówką.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Pikantne curry z wołowiny.pdf
(1186 KB)
Wołowina.pdf
(403 KB)
Beuff A La Strogonoff.pdf
(30 KB)
Strogonow z polędwicy.pdf
(28 KB)
Polędwica w sosie na śmietanie.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin