Sycące danie w stylu południowoamerykańskim. Zamiast tortilli - nasze naleśniki. Porcji 2-3Czas: 45 minut
- 8 gotowych naleśników,- 450g mięsa mielonego,- 2-3 łyżki oleju,- 400g sosu Uncle Ben's Chilli fiesta mexicana!,- 200g ugotowanej czerwonej fasoli z puszki,- 2 duże cebule,- 2 ząbki czosnku,- 2 łyżki bułki tartej,- odrobina masła,- sól.
1) Na patelni podgrzej olej i usmaż mięso mielone. Przysmażone mięso rozdrobnij na mniejsze kawałki. Odstaw na bok.2) Na drugiej patelni podsmaż na oleju poszatkowaną cebulę na złocisto. Zmniejsz płomień i dodaj sos Uncle Ben's Chilli fiesta mexicana! Następnie dołóż osączoną fasolę oraz rozdrobniony czosnek. Dodaj usmażone mięso, wymieszaj i podgrzej całość. Przypraw do smaku solą. 3) Tak przygotowany farsz zagęść nieco, wsypując tartą bułkę. Wymieszaj i chwilę jeszcze gotuj.4) Gdy farsz nieco ostygnie, napełniaj nim naleśniki i układaj w formie żaroodpornej wysmarowanej masłem. Naczynie umieść w średnio nagrzanym piekarniku, osyp wiórkami masła z wierzchu i podgrzewaj ok. 15 min.
Prosto z piekarnika z sałatkami ze świeżych jarzyn.
dotkad