Naleśniki nadziewane farszem meksykańskim.doc

(67 KB) Pobierz

 

Naleśniki nadziewane farszem meksykańskim



Sycące danie w stylu południowoamerykańskim. Zamiast tortilli - nasze naleśniki.

Porcji 2-3
Czas: 45 minut
 

Składniki:

- 8 gotowych naleśników,

- 450g mięsa mielonego,

- 2-3 łyżki oleju,

- 400g sosu Uncle Ben's Chilli fiesta mexicana!,

- 200g ugotowanej czerwonej fasoli z puszki,

- 2 duże cebule,

- 2 ząbki czosnku,

- 2 łyżki bułki tartej,

- odrobina masła,

- sól.

Jak przyrządzić?

1) Na patelni podgrzej olej i usmaż mięso mielone. Przysmażone mięso rozdrobnij na mniejsze kawałki. Odstaw na bok.



2) Na drugiej patelni podsmaż na oleju poszatkowaną cebulę na złocisto. Zmniejsz płomień i dodaj sos Uncle Ben's Chilli fiesta mexicana! Następnie dołóż osączoną fasolę oraz rozdrobniony czosnek. Dodaj usmażone mięso, wymieszaj i podgrzej całość. Przypraw do smaku solą.



3) Tak przygotowany farsz zagęść nieco, wsypując tartą bułkę. Wymieszaj i chwilę jeszcze gotuj.



4) Gdy farsz nieco ostygnie, napełniaj nim naleśniki i układaj w formie żaroodpornej wysmarowanej masłem. Naczynie umieść w średnio nagrzanym piekarniku, osyp wiórkami masła z wierzchu i podgrzewaj ok. 15 min.

Jak podawać?

Prosto z piekarnika z sałatkami ze świeżych jarzyn.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin