Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc. 002) Szynka z sałatką z selera.pdf

(30 KB) Pobierz
kuchnia.tv
kuchnia.tv
Szynka z sałatką z selera
ilość osób: 8
trudność: łatwe
Składniki
dowolna dojrzewająca szynka
1 korzeń selera
2 żółtka
2 łyżki białego octu winnego
oliwa
1 łyżeczka musztardy angielskiej
1 łyżeczka pełnoziarnistej musztardy francuskiej
1 łyżka soli
natka pietruszki
Przygotowanie
Selera obrać i pokroić w zapałkę. Przełożyć do miski, posypać solą i odstawić na kilka godzin.
Odcedzić, spłukać nadmiar soli i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przygotować majonez.
Roztrzepać żółtka z octem, powoli dodawać oliwę, cały czas ubijając. Dodać musztardę i
dokładnie wymieszać. Dodać nieco majonezu do selera i wymieszać. Majonezu powinno być tyle,
by równomiernie pokrywał kawałki selera. Ułożyć na talerzu szynkę pokrojoną w bardzo cienkie
plastry, na niej ułożyć sałatkę z selera, posypać natką.
© Marco Pierre White
Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię.
(odc.2)
1 z 1
2010-02-16 15:44
242111720.001.png 242111720.002.png 242111720.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin