Mitch i Matt idą na ryby - Przegrzebki pieczone z ziołami.pdf

(29 KB) Pobierz
kuchnia.tv
kuchnia.tv
Przegrzebki pieczone z ziołami
ilość osób: 2
trudność: łatwe
Składniki
3 ząbki czosnku
150 g masła
1 pęczek posiekanej natki pietruszki
6 przegrzebków w muszlach
1 szklanka białego wina
1 łyżka posiekanego estragonu
6 łyżek oliwy
tarta bułka
cząstki cytryny
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do najwyższej temperatury. Masło i czosnek lekko posolić i połączyć w
blenderze.
Przegrzebki umieścić w muszlach i ułożyć na blasze. Do każdej muszli wlać nieco wina, dać
szczyptę soli, posypać estragonem i polać oliwą. Mięso pokryć bułką tartą i na wierzch położyć
kawałek masła czosnkowego. Piec 6-7 minut, aż przegrzebki się upieką, a tarta bułka utworzy
złotą skorupkę. Podawać z cząstkami cytryny.
© Mitch Tonks i Matt Dawson
Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby.
1 z 1
2010-03-01 16:09
253660149.001.png 253660149.002.png 253660149.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin