3 bit.doc

(20 KB) Pobierz
3 bite śmietany

3 Bit

 

Składniki:

3 bite śmietany

1 mleko zagęszczone w kartoniku 400 ml do bitej śmietany

1 mleko zagęszczone w puszcze (gotować 2 godz.) lub już gotowe w puszce

1 krem karpatka 5 minut

400 ml mleka do karpatki

herbatniki (zależy od blachy), ale ok. 4 duże paczki

 

Wykonanie:

Układamy warstwami:

Na sam dół blachy kładziemy herbatniki. Herbatniki smarujemy ugotowanym karmelem. Na karmel ponownie herbatniki. Znowu smarujemy karmelem. Ponownie układamy herbatniki. Smarujemy je kremem karpatka (do 400 ml schłodzonego mleka wsypujemy torebkę z kremem i miksujemy 5 min). Ponownie układamy herbatniki i znowu smarujemy kremem. Znowu herbatniki. Potem smarujemy karmelem. I znowu herbatniki. Na sam wierzch nakładamy ubitą śmietanę (do 400 ml schłodzonego mleka zagęszczonego wsypujemy 3 torebki bitej śmietany i miksujemy 5 min). Wkładamy do lodówki i tam trzymamy.

 

Wykonanie w punktach:

1. Herbatniki

2. Karmel

3. Herbatniki

4. Karmel

5. Herbatniki

6. Krem

7. Herbatniki

8. Krem

9. Herbatniki

10. Karmel

11. Herbatniki

12. Bita śmietana

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin