Składniki na spód:
· biszkopty
Ułożyć je na spodzie tortownicy o średnicy 24 - 25 cm (ja użyłam 23 cm, ale sernik wyszedł dość wysoki).
Masa serowa:
· 700 g waniliowego serka homogenizowanego (typu 'Danio') lub gęstego jogurtu waniliowego
· 250 ml śmietany kremówki
· 4 łyżki cukru pudru
· 2 czubate łyżki żelatyny
· 400 g truskawek + do dekoracji
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek/jogurt cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach.
Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki (jeśli są duże - przepołowić), wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować truskawkami (na wierzch można również wylać galaretkę ).
Smacznego :)
psotnica23