Kotlety z kapusty z rodzynkamiPorcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 5 min.1 glowka kapusty (ok. 800 g),1 cebula,1 lyzka maki,2 lyzki smalcu lub masla,50 g rodzynkow,2 jaja,100 g ugotowanego ryzu,sol, pieprz,tarta bulka do panierowania,tluszcz do smazenia.1. Kapuste umyc, pokroic na 6 czesci, ugotowac, odcisnac z wody, drobno posiekac.2. Cebule posiekac, podsmazyc na smalcu razem z kapusta. Przestudzic, dodacryz, jaja, oplukane rodzynki. Jesli masa jest zbyt rzadka, dodac troche maki. Doprawic sola i pieprzem. Wymieszac, formowac male kotleciki. Obtoczyc wtartej bulce, smazyc na goracym tluszczu.Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 26.
psotnica23