Cebula faszerowana 2.doc

(19 KB) Pobierz
Cebula faszerowana 2

Cebula faszerowana 2
8 cebul,
4 dag suszonych grzybów,
5 dag ryżu,
zielenina,
4 dag ketchupu,
3 dag rodzynków,
tłuszcz,
śmietana,
sól, pieprz

Cebulę obrać, opłukać, ściąć wierzchy, wydrążyć środki specjalną łyżeczką pozostawiając dość grube ścianki, zalać wrzącą wodą, gotować kilka minut, odcedzić, osączyć, posypać przyprawami. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, ugotować na półmiekko, przecedzić, połączyć z ketchupem, grzybami, opłukanymi rodzynkami i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku, napełnić cebulę, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, polać doprawioną śmietaną i zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin