Cebula faszerowana 28 cebul,4 dag suszonych grzybów,5 dag ryżu,zielenina,4 dag ketchupu,3 dag rodzynków,tłuszcz,śmietana,sól, pieprzCebulę obrać, opłukać, ściąć wierzchy, wydrążyć środki specjalną łyżeczką pozostawiając dość grube ścianki, zalać wrzącą wodą, gotować kilka minut, odcedzić, osączyć, posypać przyprawami. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, ugotować na półmiekko, przecedzić, połączyć z ketchupem, grzybami, opłukanymi rodzynkami i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku, napełnić cebulę, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, polać doprawioną śmietaną i zapiec.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
psotnica23