Gulasz amerykański2 łyżki masła,2 posiekane cebule,2 roztarte ząbki czosnku,pół szklanki ketchupu,łyżeczka cukru,pół szklanki wody,szklanka świeżej lub konserwowej kukurydzy,szklanka zielonego groszku,sól, pieprz,4 ziemniaki pokrojone na ćwiartki,2 szklanki ugotowanej przetartej dyni lub kabaczka,3/4 szklanki utartego żółtego sera,szklanka mlekaMasło rozgrzać w dużym garnku, włożyć cebulę i czosnek, smażyć na małym ogniu przez 10 min często mieszając. Wlać przecier pomidorowy, wodę, dodać kukurydzę, groszek, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, gotować pod przykryciem przez 10 min. Włożyć ziemniaki i dynię, gotować pod przykryciem dalsze 20 min lub do miękkości ziemniaków.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
psotnica23