SZARLOTKA POPULARNA.doc

(20 KB) Pobierz
SZARLOTKA POPULARNA

                                SZARLOTKA  POPULARNA

 

 

PRODUKTY

 

 

35 DKG.MĄKI

 

10 DKG.CUKRU

 

15 DKG. MASŁA

 

2 ŁYŻKI  SMALCU

 

1  JAJKO

 

1 PROSZEK DO PICZENIA

 

1 CUKIER WANILIOWY

 

 

NADZIENIE

 

 

75  DKG.JABŁEK [kwaskowych]

 

.25  DKG.CUKRU

 

 

WYKONANIE

 

 

MASŁO I SMALEC POSIEKAĆ Z MĄKĄ .

JAJKO UBIĆ NA PIANĘ Z CUKREM ,ZAPACHEM  O PROSZKIEM  DO PIECZENIA, ZAGNIEŚĆ CIASTO.

Z  2/3 ILOŚCI  CIASTA ROZWAŁKOWAĆ  PLACEK GRUBOŚCI 1 ½ CM.

UPIEC W DOŚĆ GORĄCYM PIEKARNIKU NA JASNO ZŁOTY KOLOR.

JABŁKA OBRAĆ POSZATKOWAĆ,WSYPAĆ CUKIER I MISZAJĄC USMAŻYĆ NA MARMELADĘ.

CIEPŁĄ MASĘ NAŁOŻYĆ RÓWNO NA PLACEK.

Z RESZTY CIASTA ZROBIĆ CIENKIE WAŁECZKI,UŁOŻYĆ NA WIERZCHU W KRATKĘ ,POSMAROWAĆ MLEKIEM Z CUKREM.

WSTAWIĆ DO GORĄCEGO PIEKARNIKA W CELU ZRUMIENIENIA .

KROIĆ NA DRUGI DZIEŃ.

 

 

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin