PĄCZKI.doc

(20 KB) Pobierz
PĄCZKI

                                                               PĄCZKI

 

 

PRODUKTY

 

 

 

4 SZKLANKI  MLEKA

 

.2  SZKLANKI  MLEKA

 

12 DKG.DROŻDŻY

 

15 ŻÓŁTEK

 

1 SZKLANKA PUDRU CUKRU

 

1 SZKLANKA  MASŁA

 

70 DKG.SMALCU  DO SMARZENIA

 

KONFITURY,WANILIA

 

 

WYKONANIE

 

 

DROŻDŻE ROZROBIC Z ,MLEKIEM I POSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA.

MĄKĘ WYMIESZAĆ Z RESZTĄ MLEKA I DODAĆ DROZDŻE GDY CIASTO SIĘ RUSZY DODAĆ ŻÓŁTKA  UBITE NA PARZE Z PUDREM CUKREM .

PO WYSTYGNIĘCIU DODAĆ WANILIĘ I MASŁO.

POSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA .

FORMOWAĆ PĄCZKI  NAŁOŻYĆ DO ŚRODKA KONFITURY I SMARZYĆ POD POKRYWKĄ.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin