MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE.doc

(20 KB) Pobierz
MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE

                       MAKOWIEC  NA  KRUCHYM  CIEŚCIE

 

 

PRODUKTY NA CIASTO

 

 

30 DKG.MĄKI

 

20 DKG. TŁUSZCZU

                                                         [To wszystko zagnieść i ułożyć na blaszce]

10 DKG.CUKRU PUDRU

 

1 ŻÓŁTKO

 

1 DUŻA ŁYŻKA ŚMIETANY

 

 

PRODUKTY  NA  MAK

 

 

40 DKG. MAKU

 

3 BIAŁKA

                                                        [ To wszystko utrzeć i dodać mak]

1 JAJKO

 

1 SZKLANKA CUKRU

 

 

 

½ KOSTKI KASI ROZTOPIĆ

 

2 ŁYŻKI MIODU                        [Razem rozmieszać]

 

AROMAT MIGDAŁOWY

 

 

 

 

DO MASY MAKOWEJ DODAĆ  TŁUSZCZ I WYMIESZAĆ.

DODAĆ 1 ŁYŻKĘ  KARTOFLANKI .

WYLAĆ NA UPICZONE CIASTO KRUCHE .

PIEC W TEMPERATURZE.180.STOPNI.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin