Jak Bounty.pdf

(270 KB) Pobierz
132245705 UNPDF
Jak Bounty
Porcja: 494 kcal
Przygotowanie: 50 minut
Na 12 porcji
Składniki:
Ciasto:
5 jaj
1/2 szklanki cukru
niepełna szklanka mąki tortowej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
szklanka naparu kawy
cukier waniliowy
Masa:
1/2 l mleka
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
250 g wiórków kokosowych
200 g masła
Polewa:
132245705.012.png 132245705.013.png 132245705.014.png 132245705.015.png 132245705.001.png 132245705.002.png 132245705.003.png 132245705.004.png 132245705.005.png 132245705.006.png 132245705.007.png 132245705.008.png 132245705.009.png
2 czekolady mleczne
100 g masła
Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając, dodawać cukier, żółtka, a na końcu mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylać do natłuszczonej formy. Piec 35
minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzony biszkopt nasączyć kawą osłodzoną
cukrem waniliowym. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać wiórki
kokosowe, gotować, aż masa zgęstnieje. Do gorącej masy dodać masło, wymieszać. Zostawić
do ostygnięcia (co jakiś czas zamieszać). Na biszkopt wyłożyć masę kokosową. Czekolady
rozpuścić z masłem. Polewą polać ciasto. Schłodzić je w lodówce.
132245705.010.png 132245705.011.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin