1)Zan�ta p�ociowa - wiosna 500 g drobno zmielone ciemne pieczywo 500 g bu�ka tarta 250 g m�ka kukurydziana 100 g m�ka pszenna 100 g Coco-Belge 250 g m�czka z orzech�w arachidowych 100 g konopie Zapach - koper w�oski 2)Zan�ta na karpiowate 1,5 cz�ci bu�ki tartej 0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej 1 cz�� zmielonych p�atk�w owsianych 0,2 cz�ci cukru 0,5 cz�ci mielonych nasion s�onecznika Zapach - wedle w�asnego uznania i w zale�no�ci od gatunku, na kt�ry si� nastawiamy 3)Zan�ta p�ociowa 1 cz�� m�ki kukurydzianej 1 cz�� bu�ki tartej 0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej 0,5 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych Zapach - nostrzyk 4)Zan�ta leszczowa 1 cz�� kaszy kukurydzianej 1 cz�� zmielonego suchego chleba 1 cz�� bu�ki tartej 0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,4 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych Zapach - wedle uznania (wanilia, kolendra, kokos, cynamon, kminek) 5)Zan�ta p�ociowa - wiosna 0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej (gotowanej) 0,25 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,25 cz�ci otr�by pszenne 10 % wi�rki kokosowe 6)Zan�ta p�ociowa - jesie� 0,5 kg konopie 0,25 kg pra�one siemi� lniane 0,5 kg pra�ona tarta bu�ka 0,25 kg biszkopt 0,25 kg Coco-Belge 0,25 kg m�ka kukurydziana Zapach (any�, kozieradka, koper w�oski) 7)Zan�ta leszczowo-p�ociowa Zagotowa� 3 litry wody i zala� 1 kg kaszy kukurydzianej. Odstawi� na p� godziny. Doda� 0,5 kg m�ki pszennej 2 kilogramowe opakowania gotowej zan�ty 0,5 opakowania kopra melasa 0,5 kg konopi Zapach - wedle uznania 8)Zan�ta kr�piowo - leszczowa na wod� stoj�c� 2 cz�ci bu�ki tartej lub pszennych otr�b�w 2 cz�ci mielonych p�atk�w owsianych 1 cz�� suszonej mielonej gliny 1 cz�� krwi 1 cz�� bia�ych robak�w 9)Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c� 3 cz�ci mielonych biszkopt�w 1 cz�� mleka w proszku 1 cz�� tartej bu�ki 1 cz�� suszonej mielonej gliny 1 cz�� otr�b�w pszennych 1 cz�� suszonych lub �ywych larw ochotek i chru�cika oraz bia�ych robak�w. 10)Zan�ta na �winki 2 cz�ci bu�ki tartej 2 cz�ci mleka w proszku 2 cz�ci gliny mielonej-suszonej 1 cz�� p�atk�w owsianych mielonych 1 cz�� glon�w suszonych mielonych 1 cz�� robak�w bia�ych 11)Zan�ta kr�piowo - leszczowa na wod� bie��c� 2 cz�ci p�atk�w owsianych (80% mielone) 2 cz�ci m�ki kukurydzianej 1 cz�� mielonej gliny suszonej 1 cz�� otr�b�w pszennych 1 cz�� mleka w proszku 1 cz�� robak�w bia�ych 0,5 cz�ci soli kuchennej 12)Zan�ta p�ociowa na wod� bie��c� 3 cz�ci bu�ki tartej 2 cz�ci mielonych herbatnik�w 2 cz�ci kaszy kukurydzianej 1 cz�� p�atki owsiane mielone 1 cz�� mleko w proszku 0,5 cz�ci siemi� lniane mielone 0,5 cz�ci konopie mielone Olejek any�owy Glina stosownie do pr�du 13)Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c� 2 cz�ci bu�ki tartej 3 cz�ci biszkopt�w mielonych 1,5 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,5 cz�ci mleka w proszku 2 cz�ci otr�b�w pszennych 1 cz�� siemi� lniane mielone Zapach (koper, kminek) Ziemia z kretowiska stosownie do g��boko�ci �owiska 14)Zan�ta leszczowa na wod� bie��c� 2 cz�ci chleba mielonego 1 cz�� bu�ki tartej 2 cz�ci p�atk�w owsianych mielonych 0,5 cz�ci p�atk�w owsianych ca�ych 1 cz�� m�ki ziemniaczanej 1 cz�� konopie mielone Olejek kminkowy Glina odpowiednio do pr�du 15)Zan�ta leszczowa na wod� stoj�c� 3 cz�ci bu�ki tartej 2 cz�ci kaszy kukurydzianej 2 cz�ci otr�b�w pszennych 1 cz�� p�atk�w owsianych ca�ych 1 cz�� konopie mielone Olejek kminkowy Ziemia z kretowiska wed�ug g��boko�ci 16)Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c� 5 cz�ci bu�ki tartej 1,5 cz�ci m�ki kukurydzianej 1 cz�� p�atk�w owsianych mielonych 1,5 cz�ci biszkopt�w mielonych 1 cz�� m�ka kokosowa Cukier 17)Zan�ta leszczowo - kr�piowa na wody stoj�ce i wolno p�yn�ce 6 cz�ci bu�ki tartej 6 cz�ci suchar s�odki mielony 5 cz�ci biszkoptu mielonego 1 cz�� cukru pudru 1 cz�� cukru krystalicznego 1 cz�� cukru waniliowego Na wody szybciej p�yn�ce trzeba doda� 2 cz�ci m�ki kukurydzianej, 2 cz�ci chleba mielonego i 1 cz�� czystego �wiru 18)Zan�ta powierzchniowa 50 % bu�ka tarta - bardzo drobne 50 % m�ka kukurydziana Dodatki smakowo-zapachowe Olejek arakowy lub migda�owy 19)Zan�ta powierzchniowa 30% biszkopt - dobrze wypra�ony i zmielony 30% m�ka kukurydziana 25% bu�ka tarta - dobrze wypra�ona i zmielona 10% siemi� lniane - wypra�one i dobrze zmielone 5% kakao 20)Zan�ta denna rozpraszaj�ca si� 30% p�atki owsiane 30% bu�ka tarta - gruba 20% chrupki kukurydziane - gniecione 10% m�ka kukurydziana 5% otr�by pszenne 5% wi�rki kokosowe Zapach owocowy 21)Zan�ta na p�ytkie �owisko z twardym dnem (p�o�, lin, niewielki kr�p) 40% suchary pra�one i zmielone 20% chrupki kukurydziane zmielone 15% p�atki owsiane zmielone 10% kukurydza konserwowa przetarta przez sito 10% wi�rki kokosowe 5% ziarno sezamowe lekko wypra�one i zmielone 22)Zan�ta na wolno p�yn�cy kana� (p�o�, kr�p, leszcz, ja�) 40% biszkopty mielone 40% p�atki owsiane zmielone 15% kasza kukurydziana sucha 15% m�ka kukurydziana 5% wyt�oki arachidowe zmielone 5% ziarna s�onecznika zmielone Substancja zapachowa, np. kolendra z wanili� Drobny �wir 0,1 - 0,3 kg na ka�dy kilogram suchej mieszanki zan�towej zale�nie od szybko�ci nurtu i g��boko�ci wody 23)Zan�ta na wod� bie��c� z wolnym uci�giem 20% suchary zmielone 20% bu�ka tarta 15% kasza kukurydziana parzona 10% m�ka kukurydziana 10% kopra-melasa 10% p�atki owsiane zmielone 5% klej PV-1 10% pestki dyni pra�one i zmielone Zapach waniliowy Gruby �wir 0,1 - 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina, kt�rej ilo�� mo�e by� nawet nieco wi�ksza 24)Zan�ta na wod� bie��c� z silnym uci�giem 30% p�atki owsiane 20% bu�ka tarta 10% kasza kukurydziana 5% m�ka kukurydziana 10% m�czka kostna 10% klej PV-1 5% otr�by pszenne 10% ziarna s�onecznika Gruby �wir 0,1 - 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina 25)Zan�ta na wod� bie��c� z bardzo silnym uci�giem 30% p�atki owsiane 20%bu�ka tarta 15% kasza kukurydziana parzona 5% m�ka kukurydziana 10%m�czka piernikowa (s�odka, klej�ca) 15%klej PV-1 5% siemi� lniane Gruby �wir do 0,5 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina 26)Zan�ta p�ociowa 1/3 cz�ci bu�ki tartej, pra�onej 1 cz�� herbatnik�w lub biszkopt�w mielonych 1 cz�� orzech�w kokosowych (wi�rki) 1 cz�� PV-1 1 cz�� konopi pra�onych 27)Zan�ta p�ociowa 3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej 1 cz�� kaszki kukurydzianej 1 cz�� orzech�w arachidowych pra�onych 0,5 cz�ci orzech�w laskowych (m�czka) 28)Zan�ta p�ociowa 3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej 1 cz�� konopi pra�onych 1 cz�� siemienia lnianego mielonego 1 cz�� biszkopt�w mielonych 1 cz�� m�czki kukurydzianej 29)Zan�ta na jazie 20% p�atki j�czmienne 30% kasza kukurydziana parzona 5% kaszy kukurydzianej surowej 15% bu�ki tartej lekko pra�onej 15% biszkopt�w mielonych 10% kleju PV-1 5% pra�onych i zmielonych nasion ro�lin oleistych (s�onecznik, siemi� lniane) 30)Zan�ta 5 cz�ci m�ki kukurydzianej 2 cz�ci m�ki ry�owej 3 cz�ci p�atk�w owsianych mielonych 31)Zan�ta 5 cz�ci siemienia konopnego mielonego 3 cz�ci herbatnik�w rozdrobnionych 2 cz�ci suchar�w mielonych 32)Zan�ta 3 cz�ci m�ki kukurydzianej 5 cz�ci siemienia konopnego mielonego 2 cz�ci m�ki ry�owej 33)Zan�ta 1 cz�� m�ki j�czmiennej 2 cz�ci m�ki ry�owej 1 cz�� kasy kukurydzianej 2 cz�ci siemienia konopnego mielonego 4 cz�ci m�ki kukurydzianej 34)Zan�ta 1 cz�� m�czki ziemniaczanej 2 cz�ci m�ki kukurydzianej 3 cz�ci siemienia konopnego mielonego 4 cz�ci suchark�w mielonych 35)Zan�ta 2 cz�ci suchark�w rozdrobnionych 4 cz�ci herbatnik�w rozdrobnionych 4 cz�ci m�ki ry�owej 36)Zan�ta leszczowo - kr�piowa 20% pieczywo ciemne 15% pieczywo s�odkie 10% pieczywo jasne, suchar 20% otr�by pszenne 10% kaszka kukurydziana 5% m�ka kukurydziana 10% p�atki owsiane mielone 5% s�onecznik mielony 5% dodatki zapachowe 37)Zan�ta p�ciowa 20% pieczywo jasne 15% pieczywo s�odkie 15% pieczywo tostowe 20% otr�by pszenne 10% kaszka kukurydziana 10% m�ka kukurydziana 5% konopie mielone 5% p�atki owsiane Dodatki zapachowe 38)Zan�ta na p�ocie z gotowych sk�adnik�w 0,5 kg Bream van den Eynde 0,5 kg makuchu kukurydzianego 1 op. Pra�onych i mielonych konopi 0,5 kg zmielonych biszkopt�w 39)Zan�ta na p�o� 1 kg Sensas Gardons 3000 150 g mleko w proszku 150 g zmielone p�atki owsiane 150 - 250 g ochotka zan�towa 40)Zan�ta leszczowa 30% pra�one, zmielone siemi� lniane 30% pra�ona, zmielona soja 25% pieczywo cukiernicze 10% pra�ony, zmielony s�onecznik 5% kasza kukurydziana 5% m�ka kukurydziana 41)Zan�ta p�ociowa na rzeki szybko p�yn�ce 2 cz�ci pra�onego pieczywa 2 cz�ci m�ki kukurydzianej 0,5 cz�ci gotowanych i zmielonych konopi 0,25 cz�ci t�uczonych p�atk�w owsianych 0,25 cz�ci otr�b 0,5 cz�ci kleju PV-1 2-3 �y�eczki atraktora p�ociowego 42)Zan�ta na p�o� 2 cz�ci pra�onej bu�ki tartej lub zmielonego i wypra�onego chleba 1 cz�� pra�onej kaszki kukurydzianej 1 cz�� pra�onych i zmielonych nasion s�onecznika 0,5 cz�ci zmielonej suchej karmy dla ps�w Gar�� otr�b i gar�� drobnych pra�onych p�atk�w 43)Zan�ta na p�o� 1 cz�� zmielonej, pra�onej bu�ki tartej 1 cz�� �wie�ych, zmia�d�onych konopi 1 cz�� otr�b pszennych 0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej Gar�� p�atk�w owsianych 2-3 �y�eczki atraktora 44)Zan�ta na rzek� na p�o� 0,20 cz�ci zmielonego, pra�onego pieczywa pszennego 0,20 cz�ci pra�onej kaszki kukurydzianej 0,50 cz�� pra�onych konopi 0,50 cz�ci pra�onych i t�uczonych p�atk�w owsianych 0,50 cz�ci otr�b pszennych 0,50 cz�ci Coco-Belge 3-4 �y�ki kleju PV-1 2-3 �y�eczki kozieradki z any�em 45)Zan�ta na p�o� 30% bu�ki tartej 20% suchark�w mielonych 10% konopi pra�onych 5% m�ki kukurydzianej 5% suchej kaszy kukurydzianej 5% mielonego i pra�onego lnu 5% mielonych pestek z dyni 5% mielonego s�onecznika 15% glinki rozpraszaj�cej �y�ka soli na 3 kg zan�ty Atraktor p�ociowy 46) Zan�ta na kr�pie 40% tartej bu�ki 1...
blacku