Biała kiełbasa pieczona.rtf

(5 KB) Pobierz
Bia³a kie³basa pieczona

Biała kiełbasa pieczona

 

Składniki na 4 porcje:

70 dag białej kiełbasy

2 duże cebule (20 dag)

łka smalcu, sól

 

Kiełbasę zwiń w wianek, kilkakrotnie nakłuj widelcem, włóż do posolonej wody i gotuj w odkrytym garnku (na małym ogniu) około 10 minut. Potem wyjmij i osącz.

 

Cebulę obierz i pokrój w półplastry. Kiełbasę ułóż w brytfannie na stopionym smalcu, włóż cebulę i piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

 

Kiełbasę podawaj obłoną cebulą, z ziemniakami z wody (lub piure), posypanymi natką pietruszki oraz z surówką lub chrzanem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin