Grzanki.rtf

(6 KB) Pobierz
Grzanki

Grzanki

 

Składniki:

uga bułka paryska

masło do smarowania

15 dag pieczarek

15-20 dag żółtego ostrego sera (gouda, cheddar)

3 pomidory

oregano

l lub Jarzynka WINIARY

 

Zacznij od nagrzania piekarnika do temperatury 200°C. Buł pokrój w ukośne plastry, po 4-5 sztuk na osobę. Posmaruj je cienką warstwą masła. Pieczarki umyj pod bieżą wodą, osusz, pokrój w płatki, ułóż na kromkach bułki i lekko osól lub oprósz Jarzynką. Ser pokrój w plasterki i ułóż na pieczarkach. Pomidory umyj i pokrój w plastry. Połóż po jednym plasterku pomidora na serze i posyp oregano. Formę do pieczenia wyłóż arkuszem folii aluminiowej, na niej ułóż kromki bułki. Wstaw do piekarnika na górną pół i zapiekaj 10 minut, aż ser się zrumieni.

 

Grzanki podawaj z sałatką z pomidorów lub zieloną sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin