Pikantne migdały.rtf

(6 KB) Pobierz
Pikantne migda³y

Pikantne migdały

 

Składniki na 6-8 porcji:

pół kg migdałów w skórce

2 białka

2 łeczki curry

2 łeczki słodkiej papryki w proszku

l

pieprz cayenne

2 łeczki soli gruboziarnistej (morskiej)

 

Białka ubij z łeczką soli na sztywną pianę, podziel ją na trzy porcje. Pierwszą porcję piany przypraw curry i dokładnie wymieszaj z 1/3 migdałów. Drugą porcję piany przypraw słodką papryką i szczyptą pieprzu cayenne, po czym starannie wymieszaj z 1/3 migdałów.

 

Gruboziarnistą, morskąl utłucz w moździerzu i wymieszaj z resztą piany, a potem z pozostałymi migdałami.

 

Migdały rozłóż (tak, by się nie dotykały) na blasze wyłonej papierem do pieczenia.

Piecz 15-20 minut w piecyku rozgrzanym do temperaturze 200°C.

 

Migdały lekko przestudź, ewentualnie porozdzielaj i usuń z nich nadmiar panierki. Następnie przesyp do oddzielnych miseczek.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin