Przyjęciowy półmisek
Składniki na 12 porcji:
puszka krabów (ok. 200 g)
6 jaj na twardo
4-5 łyżek Majonezu dekoracyjnego WINIARY
3 łyżki keczupu
łyżka soku z cytryny
mała sałata
6 małych pomidorków
kilka gałązek zielonej pietruszki
sól, pieprz, szczypta cukru
Wyjęte z puszki kraby zmiksuj z majonezem, keczupem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru na gładką jednolitą masę. Po przykryciu wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Obrane jaja przekrój w poprzek i zetnij końcówki, aby można je było położyć tak, aby się nie wywracały. Pomidorki umyj i też przekrój na pół.
Na dużym półmisku wyłożonym liśćmi sałaty dekoracyjnie rozmieść połówki jaj, przykryj je połówkami pomidorków, polej mocno schłodzoną masą krabową i udekoruj gałązkami zielonej pietruszki.
Ninoczka115