Pyszne sajgonki.rtf

(6 KB) Pobierz
Pyszne sajgonki

Pyszne sajgonki

 

Składniki na 4 porcje:

200 g mięsa mielonego

jajo

20 g kiełw sojowych

łka sosu sojowego (lub sojowo-grzybowego)

łka Bulionu warzywnego w płynie WINIARY

10 sztuk grzybów MUN

50 g makaronu sojowego

placki papieru ryżowego

marchew

Ziarenka Smaku WINIARY

pieprz

olej do smażenia

 

Zacznij od przygotowania farszu: makaron namocz w gorącej wodzie i odstaw na 10 minut. Teraz drobno pokrój marchew, 2 cebule oraz grzyby. Makaron sojowy pokrój na paski długości około 5 cm. Tak przygotowane składniki wymieszaj, dodaj mielone mięso, jajko, kiełki sojowe oraz sos sojowy i bulion. Do smaku wsyp ćwierć łeczki pieprzu oraz szczyptę Ziarenek Smaku.

 

Pojedyncze placki papieru ryżowego namocz w ciepłej wodzie, by zrobiły się miękkie. Na środek każdego placka nałóż nadzienie, zagnij 1/3 placka nad nadzieniem, a następnie jego boki. Zawiń placek tak, aby nadzienie znalazło się w jego środku. Tak przygotowane placki smaż na rozgrzanym, głębokim oleju, aż zrobią sięotobrązowe.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin