Sakiewki z indyka.rtf

(6 KB) Pobierz
Sakiewki z indyka

Sakiewki z indyka

 

Składniki na 6 porcji:

40 płatków mrożonego ciasta won ton

olej do głębokiego smażenia

nadzienie:

40 dag mielonego mięsa indyka

10 dag szynki

4 cebulki dymki

łodyga selera naciowego

3 łki posiekanych pęw bambusa (z puszki)

łka sosu sojowego

bek czosnku

łeczka otartego świeżego imbiru

do dekoracji:

szczypiorek

 

Przygotowanie potrawy zacznij od rozmrożeni ciasta. Szynkę, dymkę, seler i pędy bambusa drobno posiekaj, wymieszaj z mięsem indyczym oraz pozostałymi składnikami nadzienia, podsmaż na oleju. Odstaw do wystygnięcia.

 

Teraz przygotuj uprzednio rozmrożone płatki ciasta. Na każdym (w środku) połóż łeczkę nadzienia, zbierz rogi i ściśnij, tworząc sakiewkę z falbanką. W rondlu rozgrzej olej i smaż sakiewki w głębokim tłuszczu na kolor starego złota. Wyjmuj ł cedzakową i osuszaj na papierowych serwetkach, aby straciły nadmiar tłuszczu. Każ sakiewkę przewiąż zblanszowanym szczypiorkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin