Naleśniki meksykańskie.txt

(0 KB) Pobierz
Nale�niki meksyka�skie

Sk�adniki

    Ciasto:
    * 10 dag m�ki kukurydzianej
    * 20 dag m�ki pszennej
    * jajo
    * p�torej szklanki wody
    * 4 �y�ki oliwy
    * s�l

    Farsz:
    * 3 �y�ki ugotowanej i roztartej fasoli
    * 2 jaja
    * 15 dag zmielonej szynki
    * 2 �y�ki oliwy
    * ostra papryka
    * s�l

Z podanych sk�adnik�w zrobi� g�adkie ciasto i usma�y� nale�niki. Ugotowa� jaja na twardo i drobno posieka�. Po��czy� z fasol�, szynk� i przyprawami. Posmarowa� nale�niki farszem, zwin�� i obsma�y�. Nale�niki meksyka�skie 100 g - 240 kcal 




Zgłoś jeśli naruszono regulamin